Torna

Estació Bombers "La Rosa de Vierschach"

L'estudi de Pedevilla Architects va dissenyar una estructura mínima de color rosa que serveix com una estació de bombers per a la ciutat de Vierschach al Sud de Tirol.

Encara que el disseny dóna prioritat a la simplicitat i la reducció del detall, l'edifici Construït a la remota Vall de Pusteria, a la frontera amb Àustria, és un experiment en si mateix.

Realitzat en formigó lleuger i amb un producte anomenat Liapor, la capa exterior desafia paràmetres constructius i estàtics, alhora que s'ocupa dels requisits d'aïllament.

El color vermell posa èmfasi en l'originalitat de la nova estació de bombers. Totes les superfícies han estat fetes amb formigó pigmentat remarcant el caràcter monolític de l'edifici. Les dimensions de la construcció es mantenen així reconeixibles des de l'exterior, fins i tot amplifica les estructures d'aparença massiva.

La característica principal del projecte és, sens dubte, el nivell de prefabricació de la seva capa externa, cosa que redueix al mínim els treballs d'acabat necessaris de la construcció. Les irregularitats o divergències al formigó només sumen a l'encant amb el material i el caràcter de l'edifici.

Al costat de les funcions tècniques esmentades, la construcció lleugera pigmentada es va fer com a formigó vist d'alta densitat i per tant és a prova d'aigua i gelades. Quant a l'eficiència econòmica de l'edifici, s'ha prestat una atenció especial a l'assoliment d'una construcció robusta i simple, l'ús de només uns quants materials per a la reducció de les etapes de treball a un mínim. A més, l'elecció assenyada dels materials garanteix una reducció dels costos de manteniment i d'alta durabilitat.

Font: Plataforma Arquitectura
Arquitectura: Pedevilla Architects
Fotografia: Gustav Willeit

 

 

 

Publicacions relacionades